Щорічно в Україні гине понад 50 000 людей унаслідок зловживання алкоголю і наркотичних речовин. 25% цих випадків ­ отруєння алкоголем або наркотиками. Ще 25% ­ хвороби серцево­судинної системи.

За статистикою найбільша кількість залежних від алкоголю та наркотичних речовин проживають в південних областях. Також у сільській місцевості проблема алкоголізму стоїть гостріше. Смертність від алкоголізму там вище в кілька разів. Пов'язано це як з рівнем життя, так і з низькою якістю алкогольних виробів.

Кількість наркозалежних в нашій країні також росте небувалими темпами ­ з кожним роком їх стає більше на 8 відсотків. 70% залежних від наркотиків ­ молоді люди до 25 років. Рівень жіночої наркоманії в Україні ­ на жаль один з найвищих в Європі.

Лікуванням залежностей в Україні займається величезна кількість організацій. Це і реабілітаційні центри та приватні клінік, диспансери, психологи, психіатри, диспансери. Вони можуть бути як приватними, так і державними.

Однак є один нюанс які слід враховувати при виборі місця, де буде проходити реабілітація залежної людини. Лікування залежності ­ бувальщина то алкогольна, ігрова, або наркотична, це комплексний процес. Який не закінчується виходом з клініки, а зобов'язаний тривати й далі у вигляді консультацій фахівців.

У нашому центрі ви отримаєте повну консультацію і подальший супровід консультантів і психологів. Залежно від вашого бажання і можливостей, ви також можете вибрати той варіант розміщення, який підійде вам найбільшим чином.